Afrikaans Restaurant & Workshop Ubuntu

fotoviggo2

 | Maandag 24 februari | 19u

Ubuntu is een Afrikaanse manier om in het leven te staan en betekent letterlijk : Ik ben omdat wij zijn. Dat wil zeggen dat we mens worden en zijn, door andere mensen.  We leren praten en lopen door andere mensen; zo leren wij gedurende ons hele leven door de ander.

Nelson Mandela volgde Ubuntu als gids in zijn vrijheidsstrijd. Op de herdenkingsdienst van Mandela in december 2013 sprak Amerikaans president Obama over Ubuntu:

“There is a word in South Africa — ubuntu — that describes his greatest gift: his recognition that we are all bound together in ways that can be invisible to the eye; that there is a oneness to humanity; that we achieve ourselves by sharing ourselves with others, and caring for those around us.” — Barack Obama

Ubuntu is een bron van inspiratie voor mensen die zoeken naar een tegenwicht voor een te sterk doorgedreven individualisme, naar een kader om sociale veranderingen te plaatsen of om kennis te maken met een ander manier van in het leven staan.
Tijdens onze workshops delen deelnemers eigen verhalen en inzichten. We houden ons niet vast aan een klassieke workshop opbouw, want de aanwezigen hebben een bepalende inbreng over de thema’s die we aanraken. We reiken elementen aan die Ubuntu symboliseren, zowel ervaringen die we zelf opgedaan hebben, als wat we op onze weg van anderen geleerd hebben.

 

We starten om 19 u. Een zitkussen en eventueel een dekentje meebrengen. Aperitief met hapje, Afrikaanse maaltijd en workshop kosten samen 25 euro pp. Reserveren via dezuidkant@gmail.com
www.helderproject.org