Huiskamerconcert: SANO

– Zondag 19 maart om 15 u – Huiskamerconcert in De Zuidkant –

SANO – Sara Salvérius en Edwin Vanvinckenroye

Geniet van de zachte kracht van Sano.

De fijne klank van accordeon, viool & stem.

Het concert is gratis. We serveren drankjes & taart.

Deuren om 15 u – Concert begint om 15.30 u.

Sara Salvérius-037_modifié-1SARA SALVÉRIUS is accordeoniste en studeerde enkele jaren geleden af aan het conservatorium van Gent bij Philippe Thuriot. Met Wouter Vandenabeele vormt ze een duo waarmee ze al vele optredens in binnen- en buitenland heeft gespeeld. Nu komt Sara met een solo-programma naar buiten, eigen muziek, integer, filmisch en bovenal een fris nieuw geluid.

EdwinSilentMusic (1)

EDWIN VANVINCKENROYE is violist/zanger en groeide op in een gezin dat muziek ademt en houdt van een artisanale cross-over aanpak. Stem, violen (bratch, vedel, viola), melodie, ritme en performance in een ongebruikelijke combinatie. Voor Edwin spelen de nieuwe ontwikkelingen zich af op het kruispunt waar diverse muziekgenres en kunstvormen samenkomen. Hij leerde de geheimen kennen van de Indische muziek en is een geboren improvisator die zich zowel in alternatieve pop-, ambient-, folk- en wereldmuziekmiddens als een vis in het water voelt.
SANO is opgebouwd uit eigen composities. Het programma ontstond in de schoot van hun jarenlange samenwerking en improvisaties. SANO wekt verwondering en brengt je in verschillende stemmingen. Soms in sfeer van zachtaardige melancholie en dan weer vol van dynamische energie. De muziek is minimalistisch, repetitief, met een sterke melodie en rijke harmonie.